03.09.2012 Perküsyon Çalışmaları Hakkında Perküsyon çalışmaları temel olarak iki başlık üzerinden yürütülmektedir. İlki, perküsyoncuların teknik gelişiminin (bilek açma egzersizleri, iç metronomun oturmasına yönelik çalışmalar, ritmin matematiksel olarak anlaşılabilmesi amacıyla yürütülen nota çalışmaları vs.) hedeflendiği… 26.08.2008 Söyleşiyi Yapan : Diler Özer Engin Gürkey ile Perküsyonlu Sohbetler Geçtiğimiz günlerde "Güldede" adlı albümü Kalan müzik etiketiyle yayınlanan Engin Gürkey'le müzikal serüveni, eğitimci kimliği, Türkiye'de perküsyon eğitimi ve perküsyon dünyası üzerine konuştuk.. 01.10.2007 Söyleşiyi Yapan : Burcu Yankın, Diler Özer Okay Temiz ile Perküsyonlu Sohbetler Çok genç yaşlarda müzik hayatına başlayan Okay Temiz Oriental Wind, Magnetic Band, Black Sea Orchestra, Mehteran, The Zurna Project, Balkan Art gibi projeler üretmiş ve gruplar kurmuş; Green Wave, Zikir,… 22.05.2007 Yazar : Burcu Yankın, Selda Öztürk Askı Davul Vurmalı çalgılar üzerine temel eğitim çalışmaları Yaz 2006-Kış 2007 itibarıyla müzik alanında yürütülmüş olan vurmalı çalgılar temel eğitim çalışmalarının sonuçlarıdır.
28.05.2008 Yazar : Birgül Serçe, Tolgahan Çoğulu Temel Müzik Eğitimi Metodu Temel Müzik Eğitimi metodu, Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü ve Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu bünyesinde 2003-2009 yılları arasında yürütülen çalışmaların bir ürünü olarak ortaya çıktı. 01.04.2007 Yazar : Taylan Şengül MÜZİK FİZİĞİ Bir müzik notası ve genel olarak herhangi bir ses bir kaynaktan doğar, iletici bir ortam (genellikle hava) içerisinde yayılır ve bir alıcı (bir kulak veya bir mikrofon) tarafından algılanır. Bu… 04.09.2006 Toplu Enstrüman Çalışması Toplu enstrüman çalışması, 2004 yılından bu yana, BGST Müzik Birimi bünyesinde yürütülmekte olan bir temel müzik eğitimi çalışmasıdır. Çalışmada, birim içerisinde yürütülmekte olan ayrı bir perküsyon eğitim çalışması olması sebebiyle,…
Albüm Değerlendirmeleri Konser Değerlendirmeleri Müzik Söyleşileri Müzik Yazıları Toplumsal Cinsiyet ve Müzik
11.09.2012 Yazar : BGST Müzik Birimi Vokal Çalışmaları Hakkında Vokal çalışmaları temel olarak iki başlık üzerinden yürütülmektedir. İlki, vokalistlerin teknik gelişiminin (nefes ve diyafram çalışmaları, doğru ses kullanımı - entonasyon, ses ‘register’larının tanınması ve belli rezonans bölgelerinin kullanımı vs.)… 13.04.2007 Yazar : Burcu Yankın, Vedat Yıldırım DENGBÊJLERDE SES TEKNİKLERİNİN KULLANIMI ÜZERİNE BİR DENEME* Dengbêjler camiasında ‘dengbêjlerin şahı’ olarak kabul gören Evdalê Zeynikê’nin İran topraklarındaki büyük rakibi Şêx Silê, kendi mıntıkasından o kadar yolu kat ederek Serhat bölgesine gelir ve bu iki cemaat hafızası… 17.12.2006 Yazar : Burcu Yıldız, Feryal Öney CAVİT MÜRTEZAOĞLU’yla Vokal Eğitiminde Farklı Yaklaşımlar ve Temel Meseleler Üzerine... Bizim oralarda da -tıpkı sizin Anadolu’da olduğu gibi- müzik çeşitli dönemlerde yasaklara maruz kalmış. Benim çocukluk dönemimde babam evimize ozanlar getirirdi; bu âşıklar evlerde çalardı o zamanlar. '60’lı yılların ikinci…
26.10.2016 Yazar : Burcu Şener BGST MÜZİK BİRİMİNDEKİ VOKAL ÇALIŞMALARI HAKKINDA BGST Müzik Birimi’nde vokal çalışmalarının şimdiye dek, albüm veya proje çalışmaları kapsamında, kısa zaman aralıklarında, lokal olarak yürütülmüş olduğunu söyleyebiliriz. Farklı kuşakların birlikte çalışmasını sağlamak, uzun zamandır yapamadığımız bir eğitim… 26.10.2016 RİTÜEL ŞARKILARINA YENİ YAKLAŞIMLAR Ritüel şarkılarına dair bu yeni denemenin ilk örneğini farklı vokal düzenlemelerine oldukça elverişli olduğunu düşündüğümüz “Zahid Bizi Tan Eyleme” parçasıyla verdik. Bu deyiş 1700’lü yıllardan bu yana Alevi kültüründe isyanın,…